University of Toronto Magazine University of Toronto Magazine
Spring 2009

Philosopher’s Walk

Plans are underway to refurbish the Queen Alexandra Gateway at the walk's north end.

The Queen Alexandra Gates at the north end of Philosopher's Walk

As far back as the 1870s, Taddle Creek ravine – the meandering green space now known as Philosopher’s Walk – has been a popular spot for students and professors to stroll and contemplate. In recent years, U of T has made numerous improvements to the site, including the installation of the Bennett Gates at the walk’s southern entrance and plantings funded by friends and donors. A donation from TD Bank Financial Group allowed paving stones to be laid. Two new interpretive plaques explain the landscape’s origins.

With TD’s support, plans are underway to refurbish the Queen Alexandra Gateway at the walk’s north end, and to build a small amphitheatre midway. The gateway’s historic lamps and masonry will be repaired and the ironwork painted. The amphitheatre will provide seating for 20 to 30 – perfect for a lecture or starlit performance.

Recent Posts